23 Oct 2009 Press Release

ceramitec 2009 fuarında NETZSCH

NETZSCH grubu bu yıl da Münih'te düzenlenen Ceramitec fuarına ortak bir stantla katıldı. NETZSCH Öğütme & Dispersiyon iş sahası NETZSCH-Feinmahltechnik GmbH/Selb (NFT) ve NETZSCH-CONDUX Mahltechnik GmbH/Hanau (NCX) tarafından temsil edilmişti.

Birlikte bu iki firma ıslak işleme ve kuru öğütme alanında ince ufalama yapan sayısız üniteyi programında barındırmakta ve bu sayede her uygulama için en uygun çözümü sunabilmektedir.

Mikrometre-nanometre boyutunda (NFT) ıslak ufalama alanında uzman olan kişiler tarafından fuarda laboratuvarlara yönelik modern üniteler tanıtıldı; bunların arasında Mini Serisinin en yeni versiyonu olan, aşınmaya karşı korunmalı MiniPur modeli de vardı. Micro adaptör setiyle bu makine ile 80 ml'den başlayan küçük miktarlar işlenebilir.

NCX'te s-Jet® tipi bir buharlı jet değirmeni ilgileri çekti. Burada ilk defa kuru öğütme ile bile 1 mikrondan küçük parçacıklar (1 mikron = 1/1000 mm) elde edilebilmiştir.

e-Jet® sistemiyle ise, enerji verimliliği yüksek diğer bir teknoloji sunulabilmektedir. Olağan jet değirmenler için kullanılan 10 bar'lık hava basıncı yerine hava mümkün olan en düşük enerjiyle sadece 3 bara sıkıştırılır. Düşük sertlik derecesine sahip ürünler için bu basınç ufalama etkisi için tamamıyla yeterlidir; bu şekilde büyük bir enerji tasarruf potansiyelinden yararlanılmaktadır.

Birinci fuar gününde yaşanan gecikmeli bir başlangıçtan sonra takip eden 3 günde ziyaretçilerin ilgisi oldukça pozitifti. Birçok somut proje, sipariş defterlerinin dolacağı umudunu verdi.