27 Mar 2012 Press Release

ceramitec 2012 fuarında NETZSCH

NETZSCH grubunun Öğütme ve Dispersiyon ile Analiz ve Kontrol faaliyet alanları, Ceramitec 2012 fuarında ortak bir stantta buluştu. firması ve Öğütme ve Dispersiyon faaliyet alanı şirketleri olan NETZSCH-Feinmahltechnik GmbH ile NETZSCH-CONDUX Mahltechnik GmbH, en farklı yapılandırma işleri için çok sayıda farklı ufalama ünitelerinden oluşan geniş bir ürün programını sunmaktadır. NETZSCH-Feinmahltechnik ıslak yapılandırma üniteleri ve sistemleri alanında pazar liderlerinden biridir; NETZSCH-CONDUX ise kuru ince öğütme ve separasyon alanında yenilik lideridir.

Münih'teki fuar standında NETZSCH-CONDUX yeni geliştirilen LaborCompact Tesisini CGS 10 tipi Akışkan Yataklı Jet Değirmenle birlikte tanıttı. Bu tesisle ergonomiklik, esneklik, yer gereksinimi ve sonuçların tekrarlanabilirliği bakımından yeni standartlar belirlendi. Hem ilkesel deneyler için, hem de bir defada (kesintisiz) 5 litrelik parti boyutlarının işlenmesi için tasarlanmıştır. 1,3 m x 0,7 m ebadıyla ve toplam 1,8 m yüksekliğiyle bu tesis son derece kompakt olup neredeyse her yere sorunsuzca kurulabilir.

Seramik porselen kütlelerinin ıslak yapılandırmasında ince tozlu ürünlere yönelik talepler sürekli artmakta ve enerji bakımından verimli prosesler zorunlu hale gelmektedir. NETZSCH-Feinmahltechnik, standında düşük kontaminasyonlu demirsiz öğütme için yoğun karıştırma üniteli bir LMZ 25 tipi değirmeni tanıtıyor. Makine 25 litrelik kullanılabilir öğütme bölmesine sahip ve 0,2 mm ila 2 mm arası öğütme bilyeleriyle çalıştırılabilir. Bu değirmenle en farklı seramik malzemeler en küçük partikül boyutlarına kadar disperse edilebilir. Münferit parçacıkların alt mikron aralığına kadar küçültülmesi bile mümkündür En iyi ürün özelliklerini elde etmenin yanında müteakip prosesler de olumlu yönde etkilenir. Yüksek homojenlik ve yüksek dispersiyon derecesi sayesinde yüksek bir sinter aktivitesi elde edilir. Bu da sinterleme sıcaklıklarının düşmesine neden olur ve dolayısıyla enerji tasarrufu sağlar. Alman Federal Eğitim ve Araştırmalar Bakanlığı teşvikli bir projede porselen kütleleri için sinterleme sıcaklığının 100 Kelvin kadar düştüğü ispatlanmıştır.

Görüntüler