22 Feb 2012 Press Release

ProSweets 2012 fuarında canlı çikolata üretiminin galası

Köln'de düzenlenen ProSweets Şekerleme Tedarikçileri fuaru kapsamında sergilenen birçok yeniliğin dışında NETZSCH-Feinmahltechnik GmbH firmasının fuar standında canlı olarak çikolata üretildi ve işlendi. İlk kez bir fuarda fuar ziyaretçilerine bu kapsamda hammaddelerin bir araya getirilmesinden tüketime hazır çikolataların dağıtımına kadar olan çikolata üretim yolu canlı olarak tanıtıldı.

ChocoEasy® çikolata üretim sistemini tanıtmak için Bavyera'nın Selb bölgesinden gelen NETZSCH-Feinmahltechnik üretim şirketi öncesinden büyük yatırımlar yaptı ve Bamberg'in Scheßlitz-Stübigli Storath adlı tatlıcı ile işbirliği yapmıştır. Sonuçlar ise görülmeye değerdi: 160 m2 alana üzerinde (Köln'de düzenlenen önceki fuardan 145 m2 daha fazla) sadece iki adet ChocoEasy® 300 bulunmuyordu, ayrıca zevkle tasarlanan tarihi bir pastane vitrinine bağlı olan kısa üretim yolu da vardı. Burada stant ziyaretçileri üretilen çikolata türlerinin kalitesinden kendileri emin olabildiler. Storath'ın teknik personeli rutin bir şekilde her iki ChocoEasy® tarafından üretilen çikolata ham kütlesini işlediler; aynı makine Scheßlitz-Stübig'deki Storath üretiminde yıllardır sorunsuzca kullanılmaktadır. Klasik tam sütlü çikolatanın ve bitter çikolatanın yanında örneğin "Tonka çekirdeği" gibi yaratıcı aromaları olan çikolatalar da mevcuttu.

Önceden fuar gazetesinde ve fuar alanında çeşitli reklamlarla dikkat çekildiği için fuar standına olan aşırı ilgi tüm fuar boyunca beklentilerin fazlasıyla üzerindeydi. Stant personeli 51 ülkeden gelen 200'den fazla doğrulanmış üst düzey kişi ve potansiyel müşteri ziyaretini saydı; bunların üçte birinden fazlası doğrudan konuyla ilgili üst düzey karar vericilerinden oluşuyordu. Özellikle Alman, Rus, Türk ve Hintli üreticilerin yoğunluğu dikkat çekti.

NETZSCH-Feinmahltechnik'in standındaki diğer bir dikkat çekici olay da fuarın ikinci gününde bir ChocoEasy® CE 50 makinesinin Alman Şekerleme Okulu Merkez Derneğine (ZDS) teslim edilmesiydi. Ücretsiz olarak okulun kullanımına sunulan kompakt sistem ZDS'nin Solingen merkezindeki çikolata uygulama merkezinde gıda teknisyenlerinin mesleki eğitiminde ve yetiştirilmesinde ve ayrıca araştırma için kullanılacak. Selb'de bulunan NETZSCH-Feinmahltechnik'in WhiteLab adlı laboratuvarı da bu sistemle donatılmıştır. Üretici firma bu sistemle müşterilerine istedikleri zaman tüm olası formüllerle ve makine konfigürasyonlarıyla deneyler yapmalarına imkan tanıyor.

Görüntüler